• sondajrehberi@gmail.com - mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

21 Temmuz 2024 14:33

Şırnak’ta petrol arayan sondaj kulesi yıkıldı

Şırnak’ta petrol arayan sondaj kulesi yıkıldı

Şırnak’ta Gabar Dağı’ndaki petrol sahasında sondaj kulesinin devrilmesi sonucu enkaz altında kalan 3 işçiden 2’si yaralı kurtarıldı, diğer işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Olay, sabah saatlerinde Gabar Dağı’ndaki 27 Nolu Şehit Aybüke Yalçın Petrol Arama Sahası’nda meydana geldi.

Şırnak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehit Aybüke Yalçın 27 No’lu petrol sahasında nedeni henüz belirlenemeyen sebepten dolayı petrol sondaj kulesi devrildi.

Olay yerine AFAD, UMKE, birçok sayıda ambulans, itfaiye ve jandarma ekipleri ile TPİC ve TPAO uzman ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin çalışmaları sonucu enkaz altında kalan 3 işçiden 2’si yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı işçilerden biri helikopterle hastaneye ulaştırıldı, diğer işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Vali Cevdet Atay da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Yapılan çalışmada enkaz altındaki işçilerden 2’si çıkarıldı. Durumu ağır olan 1 işçi helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Sağlık Bakanlığı kaza ile ilgili olarak, ‘Gabar Dağı Şehit Aybüke Yalçın 27 No’lu Petrol Sahası’nda petrol sondaj kulesinin devrilmesi sonucu 3 işçinin yaralandığı tespit edilmiştir. 2 kişi hastaneye nakledilmiş olup 1 kişinin ise kurtarma çalışması devam etmektedir. Sahada tarama çalışması yürütülmektedir. Bölgeye 5 ambulans, 1 UMKE timi ile toplam 20 sağlık personeli görevlendirilmesi yapılmıştır.’ açıklamasında bulundu.

Şırnak Valisi Cevdet Atay, son gelişmeleri aktardı: Haber alamadığımız arkadaşımız hariç bir sıkıntı yok. Bir yaralı ayakta tedavi ediliyor, diğeri hastanede. Enkaz altındaki işçi için çalışıyoruz. Yakın zamanda kurulan bir sondaj değil.

Burası 2 ay önce kurulan bir sondaj kulesi. Kazısını yaptı. Yerin dibinde aşınmalardan kaynaklı çökmenin olduğunu iletildi. Kesin sonuç çalışmalardan sonra öğrenilecek.

Burada aynı anda 50-60 kişi sondaj işleminde çalışıyor. Bu tip kazalar oluşmasın diye arkadaşlarımız önlem olacak. Sabah enerji Bakanımıza da bilgi verdik. İnşallah bundan sonra böyle bir olayla karşılaşmayız.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan (TPAO), Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Aybüke Yalçın petrol sahasında meydana gelen kazaya ilişkin yapılan açıklamada, “Kule enkazının altında kalan mühendisimiz Mehmet İrfan Güler maalesef hayatını kaybetmiştir. Kazada yaralanan 2 işçimiz ise hastanede tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak TPAO tarafından müfettiş atanmış olup detaylı inceleme başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, yaralı işçilerimize ise acil şifalar dileriz” denildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.