• sondajrehberi@gmail.com - mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

14 Ekim 2024 15:47

Su uzmanı uyarıda bulunarak ve genel açıklama yaptı

Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan aslen Elazığ’lı olan Feyzi Gülbaş (59), kendisine yapılan olumsuzluk yorumlar nedeniyle sitem ederek genel bir açıklama bulunarak sektörü bu konuda uyardı.

Gülbaş, tasarımı kendi icadım olan ve adını jeoradar koyduğumuz elektronik cihaz ile son 3 yılda ülke genelindeki birçok il, ilçe, mahalle ve köyde tespitleri ile su bulduk. Birçok kimsenin yüzünde ile gün yüzüne çıkarılan sularda tebessüm izi bıraktık. Bazen çiftçilerimiz bizi aylarca ve hatta Sivas’tan bizi ilk davet eden çiftçilerimize 2 yıl sonra gidebildik. Gece gündüz demeden, çiftçi, çoban, köy, kooperatif ve belediyelerimizin su ihtiyaçlarını gidermek için uzak yakın demeden bazen binlerce km yol yaptık. Defalarca ölümcül kaza yaptık, Allah korudu. Bizi davet eden Çiftçilerimiz en az bir değil birkaç kez bizi arayıp ısrarla, bazen hasretle yolumuzu gözlerler. Bugüne kadar hiçbir ALLAH’IN kuluna gidip size su tespiti yapalım demedik, demeyiz de. İhtiyacı olan, bizi tanıyan bize güvenen kişiler bizi davet ederler, mümkün olduğunca davetlerine icabet ederiz. Ülkemizde birçok ilimizden bizi tavsiye eden jeoloji ve jeofizik mühendisi, Prof. Hocalarımız, Kamu Görevlisi ve Belediyelerimiz, değerli insanlarımız, abilerimiz ve kardeşlerimiz var. Fakat son zamanlarda bizi çekemeyen, su tespit ettiğini söyleyen, sosyal medyada da bir malzeme bulunca hemen bunu aleyhimize kullanan bukalemunlar türedi. Bu kişiler kendi sularını dahi bize tespit ettirip, bu sudan da içiyorlar, Bahçelerini suluyorlar. Utanmadan! Yüzleri kızarmadan bize iftira atıyorlar! Biz güya tesadüfen su buluyormuşuz! Ülkemizde kim tesadüfen birçok ilimizde yüzlerce suyun çıkmasına vesile olmuş! Biz Kendilerine su tespiti yaptığımız her ALLAH’IN kuluna, “Kil erken gelirse geçelim, yeterli suya girdikten sonra tekrar kil gelirse bırakalım.” diyoruz.

Bazen 50 metre bazen de 80-100 metrede bize haber bile vermeden kuyularını yarım bırakanlar var. Sondörün ve Çelik çomakçının “burada su yok, onun cihazı kili görmüştür’ demelerinin etkisinde kalıp emeğine yazık edenler var. Halbuki hiçbir maden ya da mineral bizi su tespitlerimizde yanıltmaz! Sudan yana %1 dahi kuşkumuz olmaz!

Blok kil veya blok şist olan zeminlerde zemin değişinceye kadar devam eden çiftçilerimiz bizimle suya kavuştular. Biz arazinizde varsa su taşıyan büyük fay hatlarını, kuru fay hatlarını, birleşen derin suyollarını, içinde az su taşıyan küçük fay çatlaklarını, kuru fay çatlaklarını %100 kesin ve net olarak tespit ediyoruz. Daha ötesi var mı?!

Biz Boşa kazılan kuyuların nereye kazıldığını, içinde az su olup olmadığını, kuru olup olmadığını, etüd veya değnek yöntemi ile tespit edilen noktalarda kaç tane birleşen çatlak olduğunu, kurumu sulu mu? Doğru mu? Yanlış mı? Olduğunu, suyun asgari miktarını %100 kesin ve net olarak tespit ediyoruz! Daha ötesi var mı?  Biz işimizi en ince ayrıntısına kadar biliyoruz, bilerek yapıyoruz. Su Tespitlerimizde tespit ettiğimiz noktada su yok diyenlere sakın sakın güvenip sondaj çalışması yapmayın. Bizim tespit ettiğimiz 5-8-10-20 metre genişliğinde git gel yapan uydudan net görünen su taşıyan büyük fay hattından tepki almayan, görmeyenlere asla güvenmeyin. Bozuk saat gibi tesadüfen küçük ara çatlaklar tespit ederlerken suyolunun üzerine denk gelebilir, ama bu her zaman olmaz. Ardından 19 tane kuru ya da sızak sulara çaktırır mağdur olursunuz. Yeryüzünde örümcek ağı gibi kuru ve içinde sızıntı sular taşıyan küçük fay çatlakları var, maalesef bu çatlaklar birçok yöntem ile su tespit ettiğini söyleyen kişileri yanıltır. İşinin hakkını veren herkes başımızın tacıdır. Bilmeyenler lütfen işgüzarlık etmesin. Kuyu Maliyetleri çok yüksek, çiftçinin alın terini yazı tura atar gibi, sırf kendi egolarını tatmin etmek için heba etmesinler. Allah işini güzel yapan kullarını sever. Biz kimsenin işine karışmayız, Lakin tespiti biz yaptıysak, kimse işgüzarlık yapmasın, bizim işimize karışmasın, bundan sonra çiftçilerimizin affına sığınarak çok uzak illerimize sağlık nedeniyle maalesef gidemeyeceğiz. “Ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz” Akıllı insanlar doğru yolu bulur. Size gösterdiğimiz nokta arazinizde en güçlü suyu alabileceğiniz noktadır. Gerisi tevekkül, zeminin yapısı musluk gibidir suyu kısar ve açar. Bozuk zeminlerde bazen suya geç girebilirsiniz. Endişe etmeden devam ederseniz eninde sonunda suya kavuşursunuz. Selâm ve dua ile Allah bizi iyilerle karşılaştırsın!  İyilere vesile kılsın! Bizi Üzen Üzülür. Bizden Uyarı” diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.